joi, 2 august 2018

Ce ar trebui sa stie parintii despre ADHD


ADHD sau tulburare hiperchinetica cu deficit de atentie este o afectiune specifica copiilor si adolescentilor, dar care poate continua si la adulti, iar aceasta se manifesta prin hiperactivitate si imposibilitatea de controlare a impulsurilor, fie imposibilitatea de pastrare a atentiei, motiv pentru care viata la scoala si acasa nu se deruleaza in mod corespunzator. Asadar, adultii care sufera de ADHD pot avea probleme in a-si gestiona timpul, in a se organiza asa cum trebuie si nu numai.

Lipsa puterii de concentrare
Adevarul despre ADHD este ca aceasta este o problema care trebuie gestionata corespunzator, iar printre cele mai importante semne pe care le prezinta copiii se numara usurinta distragerii atentiei, imposibilitatea de a urma o indrumare, uitarea de activitati zilnice obisnuite, probleme cu organizarea zilnica, pierderea a diferitor lucruri si nu numai.

Hiperactivitate
De asemenea, cei mici nu pot sta locului, nu se pot juca in liniste, intotdeauna se misca, vorbesc mult si par ca sunt condusi de un motor, motiv pentru care toate aceste semne sunt usor de indentificat de catre parinti pentru a lua cele mai bune decizii. Nu trebuie omisa nici impulsivitatea, motiv pentru care copiii nu au deloc rabdare sa astepte si adesea ii intrerup pe ceilalti.

Simptome pentru adulti
In schimb, ADHD nu este intalnit doar in cazul celor mici, ci si al adultilor, iar printre semne putem aminti starile de anxietate, intarziere la orice intalnire, probleme la serviciu, probleme in controlarea nervilor, impulsiviate, diferite adictii, lipsa organizarii, procrastinare, stare de plictiseala, despresie, schimbari rapide ale starii de spirit, probleme de concentrare in timpul cititului sau probleme in viata de relatie.

Diferite cauze
Adevarul despre ADHD este ca acesta poate fi cauzat de mai multi factori, incepand de la cei ereditari, tendinta fiind ca ADHD sa fie prezent in diferite familii. De asemenea, problema poate sa apara si in urma unor accidente in zona capului, dar conteaza foarte mult si stilul de viata al femeilor insarcinate intrucat cele care fumeaza, consuma bauturi alcoolice sau nu urmeaza un plan alimentar sanatos risca sa dea nastere unor copii care sa sufere de ADHD. De asemenea, este important de stiut ca fenomenul nu este cauzat de zahar, de uitatul prea mult la televizor sau de diferite alergii asa cum se credea pana nu demult si nici nu prea fi prevenit sau tratat

Solutii
In schimb, se poate incerca sa fie tinut in frau prin urmarea unor tratamente speciale, care sa presupun administrarea unor medicamente care ajuta la controlarea hiperactivitatii si impulsivitatii si cu toate ca acestea nu functioneaza intotdeauna, de cele mai multe ori sunt foarte eficiente. Bineinteles, conteaza la fel de mult si educatia pentru ca cei care sufera de aceste simptome sa poata intelege situatia cu care se confrunta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu