vineri, 13 aprilie 2018

Ce trebuie sa fac pentru a obtine un certificat ISO


Certificatele ISO au crescut in popularitate in ultimii ani intrucat s-au constatat nenumaratele avantaje aduse in fata multor altor proceduri de dezvoltare a unei companii, institutii sau organizatii. Pana nu demult in cele mai multe cazuri se apela la solutii de marketing, insa pe langa costurile ridicate aduse, nici nu exista garantii cu privire la rezultatele obtinute. In schimb, este mult mai simplu si mai eficient sa se apeleze la Sicert pentru consultanta si implementare a certificatelor ISO, printre cele disponibile numarandu-se 27001, 22000, 18001, 14001 si 9001.

27001
Pentru fiecare in parte este nevoie de proceduri diferite, astfel ca in cazul 27001 regulile sunt ceva mai simple intrucat trebuie creat un sistem performant pentru securitatea informatiilor, urmand ca mai apoi angajatii sa fie instruiti, ocazie cu care certificatul se poate obtine intr-o perioada mai scurta de timp. Ulterior, e nevoie ca activitatea companiei sa fie monitorizata pentru o anumita perioada.

22000
Acesta este un certificat care nu are cum sa lipseasca din portofoliul companiilor care isi desfasoara activitatea in domeniul alimentar intrucat asigura o multime de beneficii, printre care si castigarea increderii clientilor, ocazie cu care se poate intra pe o panta ascendenta. Obtinerea certificatului nu este complicata, insa este nevoie de respectarea mai multor cerinte stricte in conditiile in care tendintele pietei se schimba de la o zi la alta.

18001
Acest certificat se concentreaza pe securitatea la locul de munca, iar pentru a fi obtinut este nevoie ca organizatiile sa planifice cu minutiozitate orice activitate pentru ca aceasta este singura modalitate prin care pot fi identificate toate riscurile. Bineinteles, dupa identificarea acestora e nevoie de luarea masurilor necesare pentru diminuarea lor prin alcatuirea unui program special prin care sa se controleze activitatile, astfel incat angajatii sa fie mai multumiti de conditiile de lucru si sa fie mai eficienti.

14001
Acest standard are in vedere protejarea mediului inconjurator, fapt care este esential in ziua de azi si ajuta la imbunatatirea considerabila a imaginii. Astfel, pentru obtinerea certificatului este nevoie de efectuarea unei analize prin care sa se constate toate procedurile si posibilul impact al acestora asupra mediului, iar cu aceasta ocazie vor putea generate si venituri mai mari intrucat se limiteaza pierderile.

9001
Acesta este probabil cel mai cunoscut certificat ISO intrucat aduce o multime de beneficii, insa obtinerea sa reprezinta un proces care se desfasoara in mai mult timp. Asadar, este important ca activitatile desfasurate in vederea pregatirii produselor si serviciilor sa fie orientate catre clienti, iar angajatii trebuie sa fie bine pregatiti in acest sens. Toate actiunile trebuie planificate cu minutiozitate, urmand ca mai apoi sa fie monitorizate, insa si beneficiile sunt pe masura intrucat imaginea organizatiei se va imbunatati considerabil din toate punctele de vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu